Från kunskap till praktik: så kan lokal kunskap användas i skolsociala team

Webbinarium

Datum  12 dec - 2024
Tid  08:00 - 09:00
Välkommen till ett webbinarium den 12 december inom ramen för Skolverkets och Socialstyrelsens satsning på skolsociala team. Vi fördjupar oss i lärdomar från utvärderingar och kartläggningar av samverkansarbete med syfte att förebygga skolfrånvaro och erbjuda samordnat stöd.

Samverkan mellan skola och socialtjänst med flera aktörer kan bidra till ökad närvaro och att barn och unga med en ogynnsam utveckling får stöd i ett tidigt skede. Genom gemensamma samhällsinsatser stärks förutsättningar för att alla elever får sin rätt till utbildning tillgodosedd.

Tid och plats

Vi sänder webbinariet live torsdagen den 12 december klockan 8:00–9:00.

Delta

Du deltar direkt via länken nedan och behöver inte anmäla dig i förväg.

https://studioadapt.solidtango.com/live/fran-kunskap-till-praktik-sa-kan-lokal-kunskap-anvaendas-i-skolsociala-team

Seminariet spelas in och en textad version kommer att finnas på sidan om skolsociala team på Skolverket.se och Kunskapsguiden.se

Målgrupp

Webbinariet riktar sig till dig som är verksam inom skola och socialtjänst och vill veta mer om utvärderingar som genomförts av tvärprofessionellt samverkansarbete för att förebygga och erbjuda samordnat stöd vid skolfrånvaro.

Program

  • Forskare Maria Ingemarson, fil.dr, Institutionen för socialvetenskap på Marie Cederschiölds Högskola, berättar om den utvärdering som gjorts av samverkansarbetet mellan skola och socialtjänst i Stockholms stad.
  • Utredare Sofia Linder, avdelningen för strategi och utveckling på socialförvaltningen i Stockholms stad, reflekterar över resultaten och berättar om hur de har använts i det praktiska arbetet i Stockholms stad.
  • Projektledare Stina Bergman Lindskog, Göteborgsregionen, berättar om den kartläggning som genomförts i de 13 kommunerna med fokus på samordnat skolsocialt stöd vid närvaroproblematik.
  • Enhetschef Lisa Birgersson, elevhälsan och skolsociala teamet i Partille kommun reflekterar över resultaten från Göteborgsregionens kartläggning och dess betydelse för det fortsatta praktiska arbetet.

Du som deltar kan ställa frågor via chatten.

Kontakt

Frågor om inloggning: filip.mollergren@adapt.se

Frågor om innehållet: sst@skolverket.se