Barn och unga med psykisk ohälsa: Inspiration och verktyg för ökad delaktighet och inflytande i vård och omsorg
Webbinarium
Pris
Kostnadsfritt
Datum
3 dec - 2024
Tid
09:00 - 12:00
Vi bjuder in till ett webbinarium för att inspirera till och ge exempel på konkreta verktyg för ökat inflytande och delaktighet för barn och unga med psykisk ohälsa. I webbinariet medverkar representanter för forskarsamhället, verksamheter och ideell sektor.
De medverkande kommer att belysa erfarenheter av och konkreta verktyg för arbete med delaktighet och inflytande. Under webbinariet kommer vi också öppna upp för erfarenhetsutbyte och diskussion.
Medverkande
- Tilia - Tillsammans för ungas psykiska hälsa
Teresa Linnarsson, språkrör och föreläsare, berättar om Tilias erfarenhet kring inkludering av unga, utifrån ungas egna röster och Tilias erfarenhet. Tilia kommer bland annat att berätta om konkreta exempel på hur inkludering kan se ut i en vårdsituation. - Barn- och ungdomspsykiatrin, Region Skåne
Annika Nilsson, regional verksamhetsutvecklare och Tove Ahremark, leg psykolog, berättar om hur de konkret arbetar och i praktiken omsätter barnkonventionen, hur det sker tillsammans med barn och unga, hur man kan skapa delaktighet och inflytande som skapar värde för olika målgrupper och organisationen. - Forskningsprogram CHILD – Participation and Mental Health
Mats Granlund (professor vid CHILD, Hälsohögskolan, Högskolan i Jönköping) och Lena Almqvist (professor vid Mälardalens universitet) beskriver hur man kan upptäcka, kartlägga och stärka psykiskt välbefinnande hos barn och ungdomar i olika åldrar. Centralt är hur verksamheter kan arbeta för att skapa förutsättningar för ökad delaktighet i vardagsaktiviteter och inflytande i beslut som berör barnen, vilket i sin tur stärker psykiskt välbefinnande.
Målgrupper
Webbinariet riktar sig till
- yrkesverksamma som möter barn och unga med psykisk ohälsa
- verksamhetsutvecklare eller samordnare inom området
- patient-, brukar- och anhörigorganisationer
- forskare inom området.
Anmälan
Här anmäler du dig till webbinariet.
Kontakt
Har du frågor om webbinariet? Vänd dig till ok-psykiskhalsa@socialstyrelsen.se.